De slimme verwarming
Een slim verwarmingssysteem houd rekening met de leefgewoontes van de bewoner. Zo zorg dit systeem dat het altijd lekker warm is op het moment wanneer dit nodig is, en wanneer er niemand aanwezig is kan de verwarming een graadje lager. Het zal dan automatisch naar een eco-modus omschakelen om energie te besparen. Zo vergeet u nooit meer de verwarming een graadje lager te zetten.
Slimme thermostaten
De ontwikkelingen op het gebied van energie zuinige woningen gaan steeds verder en voor de regeling
Bij slimme verwarming denkt men vaak aan slimme thermostaten. Deze zijn heel populair. laten we er een paar bekijken.

De Nest thermostaat

Nest is een van de bekendste slimme thermostaten. Het toestel kan op afstand bediend worden via de bijhorende Nest app. Verder heeft deze thermostaat een ‘auto-schedule’ functie om zichzelf te programmeren en een aanwezigheidsdetectie om automatisch de temperatuur te verlagen wanneer er niemand thuis is. De Nest thermostaat kost zo’n €250, terwijl de app gratis is. De installatie gebeurt best door een verwarmingsspecialist.
Honeywell Evohome

Nog een populaire slimme thermostaat is de Evohome van Honeywell. Ook dit model is instelbaar met uw smartphone of tablet. Zoals alle andere slimme thermostaten heeft de Honeywell Evohome een zelflerende programmatie om energie te besparen. Dit toestel is verkrijgbaar voor ongeveer €250, terwijl een versie voor meerdere zones bijna het dubbele kost.
Loxone

Wij hebben ook een slimme verwarmingsoplossing. De Miniserver en Miniserver Go kunnen ook als intelligente thermostaat fungeren. De Miniserver Go is verkrijgbaar voor  €358,80  Het kan alleen voor veel meer gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan individuele temperatuurregeling per kamer of de combinatie met uw zonwering.
Uw smarthome installatie is slimmer
Omdat de Miniserver als centrale zenuwcentrum van uw woning verschillende technieken beheert (ketelsturing, zonwering, aanwezigheidsmelders, weergegevens…), is het beter uitgerust om uw verwarming te bedienen.
De meeste woningen hebben één thermostaat. Dit is niet erg slim. De ideale temperatuur verschilt namelijk van kamer tot kamer en is afhankelijk van uw leefpatroon. Daarom is het beter om uw woning op te delen  in verschillende verwarmingszones.

Contact gegevens:

  • Kes elektrotechniek
    Parallelweg 61
    1131DM Volendam
    Nederland
  • 0645198263
  • info@kes-elektrotechniek.nl
© Copyright 2021 - https://kes-elektrotechniek.nl